• bistagno

  broken image

  Bistagno is een dorp met kruidenierszaken en bakkers waar we graag ’s ochtends ons brood halen. Er wonen zo’n 1800 mensen en het grenst aan Terzo, Castelletto d’Erro, Monastero Bormida. Er komen twee beroemde personen vandaan waar ze trots op zijn: Giuseppe Saracco (1821-1907), die als burgemeester van Acqui Terme opdracht gaf tot de bouw van de ‘bollente’ (het klassieke gebouwtje rond de warmwaterbron op het centrale plein). En de beeldhouwer Giulio Monteverde (1837-1917), die naar de kunstacademie in Rome ging en wiens beelden te zien zijn in o.a. Acqui Terme. Er is in Bistagno o.a. een hotel naar hem vernoemd.

   

  We komen graag in Bistagno om boodschappen te halen bij de lokale middenstanders. Hier onze tips:

   

  Marcelleria da Carla: vlees, verse pasta en ander lekkers
  Ga je BBQ’en, haal dan hier je vlees. Carla is een goede slager en naast goed vlees heeft ze ook snijwaren, kaas, verse tapenade’s en pesto’s, verse pasta’s, heerlijke insalate Russa, en een lokaal brood dat ze bakt in de houtoven. ’s Ochtends is dit brood vaak nog warm, smullen! Je vindt Carla aan de Corso Roma 26.

   

  Caldo Forno Bistagno: voor brood en focaccia
  Andere optie voor brood is de Caldo Forno Bistagno, aan het centrale pleintje. Hier verkopen ze brood, en heerlijke verse focaccia’s. Ideaal voor de lunch. Ook is er zuivel en een klein assortiment van lokale lekkernijen. Aan de Piazza Giulio Monteverde 30.

  Bistagno Foccaceria

  Bar Pasticceria Da Massimo: voor feestelijke taarten en koffie

  Even iets verder wandelen en je komt bij Bar Pasticceria da Massimo. Hier kun je terecht voor lekkere koffie, en voor koekjes, zelfgebakken lekkernijen en taart. Voor iedere gelegenheid heeft Massimo taarten, en je kunt ze ook op bestelling door hem late decoreren. Leuk voor een speciale gelegenheid! Je vindt Da Massimo aan de Via Martiri della Liberta 2.

  broken image

  Bij pasticceria Da Massimo kun je de lekkerste taarten laten maken

  Dorpsfeest

  Zoals ieder Italiaans dorp heeft Bistagno een beschermheilige die ze eens per jaar vieren. Op zondag 23 juni 2024 wordt in Bistagno de beschermheilige Johannes de Doper geëerd met een dorpsfeest. Een kijkje waard!