• bubbio

  Bubbio is een klein, lieflijk dorp met zo’n 900 inwoners. Hetdorp bestaat sinds de Romeinse tijd en ligt panoramisch op de heuvels tussen Roccaverano, Bistagno, Canelli en Loazzolo. Het dorp staat bekend om wijnproductie: zo worden er Muscat, Brachetto, Barbera, Dolcetto, Freisa, Chardonnay en Cortese gemaakt.

  Bubbio polenta festival

  De eerste zondag na Pasen vindt in Bubbio het gezellige polentafestival plaats

  Bio wijn
  Lijkt het je leuk een locale wijnboer te bezoeken, kijk dan eens op de site van Torelli. Je kunt er eenvoudig een proeverij boeken. We kennen Torelli omdat omdat favo chef Paola deze wijn schenkt in haar restaurant Tre Colline (daarover
  hieronder meer). Ook maakt Torelli sinds 1987 biologische wijn en dat zie je nog niet heel veel in de Piëmonte. Jaarlijks worden er 80 duizend flessen gevuld met Moscato, Dolcetto, Pinot Noir, Merlot, Barbera en Chardonnay. Kijk voor meer info op www.vinitorelli.it.

  Sagra del Polentone
  Het belangrijkste eventin Bubbio is het Polenta festival, Sagra del Polentone, altijd op de eerste zondag na Pasen. Lokale boeren maken polenta voor iedereen die het festival bezoekt.

  Polenta bakkers Bubbio

  Polenta koks tijdens het drukbezochte polentafestival in Bubbio

  Beste pizzeria
  Wij gaan graag naar Bubbio, want de beste pizzabakker van de regio heeft er in het oude centrum een goed lopende zaak. Da Frankino heet de pizzeria, en is beslist een autorit waard. Frankino houdt van een dunne, krokante pizzabodem, hij heeft er meer dan 70 op de kaart staan. Houd je niet van pizza, geen zorgen want Frankino heeft ook andere gerechten. Pizzeria Da Frankino, Via Roma 16, Bubbio, tel. +39 0141 48 55 32. Geef bij het reserveren aan of je buiten wilt zitten, deze tafels zijn altijd het snelste bezet (en het leukste, vinden wij!).

  Da Frankino pizzeria in Bubbio

  De lekkerste pizza's eet je bij Da Frankino in Bubbio

  Chef Paola

  Een andere reden om naarBubbio te rijden, is het restaurant van onze chef Paola, van Tre Colline. Eten is hier altijd een feest. Of je nu buiten zit inhaar gezellige en deels overkapte tuin, met uitzicht op de wijnheuvels, of binnen onder het klassiek gewelfd plafond. Populair zijn haar zondagse pranzo's (lunch), en iedere maand heeft ze wel een speciale avond rond een bepaald lokaal thema. Houd deze dame dus goed in de gaten via Facebook! Paola komt ook op doordeweekse dagen op aanvraag koken in Poggio Maria. Altijd een succes, vinden onze gasten. Tre Colline, Reg. Pantalini,Bubbio, +39 333 340 3963.

   

  Paola gewelfd plafond

  Tussen de Italianen bij Paola

  Nieuwe wijnbar
  In het voorjaar van 2024 wordt er in Bubbio een nieuwe wijnbar geopend, Salute, ook aan de Via Roma. Geen idee wanneer precies, maar als je toch op de Via Roma bent, loop je er vanzelf langs. De wijnbar verkoopt uiteraard lokale en regionale wijnen. We zijn benieuwd!