• Castelletto d'Erro

  Castelletto d'Erro in Piemonte

  Castelletto d'Erro is een klein dorp dat op zo'n 40 minuten lopen ligt van Poggio Maria. De laatste jaren wordt er meer en meer in geinvesteerd. Zo worden er ook door de Italianen huizen verbouwd om te verhuren aan toeristen. In het plaatselijke 'slapende' restaurantje komt in 2024 een nieuwe uitbater. Dit ligt op een centrale plek met mooie vergezichten dus we kunnen niet wachten!

   

  Feesten in het dorp zijn er ook: zondag 21 en maandag 22 juli vindt het feest van Santa Anna plaats, zij is de beschermheilige van Castelletto d’Erro. Er wordt gekookt volgens de lokale keuken. Het feest wordt t.z.t. aangekondigd via posters in en rond het dorp. Locatie is de feestzaal van het dorp, de Pro Loco.

   

  Boerderij Minerva Agrobio

  Midden in het dorp Castelletto d’Erro vind je de geitenboerderij van Alessio en Federica. Sinds 2015 hebben ze hier hun bedrijf. Ze hebben alpengeiten van wiens melk ze heerlijke robiola kazen maken, cashmier geiten waar ze wol van maken en kleuren volgens eeuwenoude technieken. Ook trainen ze geiten voor trackings en kun je daadwerkelijk op stap met geiten. Je kunt er terecht voor een bezoek aan hun boerderij en kunt dan hun producten proeven en kopen. Ook geven ze textielworkshops en houden ze trektochten met geiten en ezels. Kijk op hun site (alleen in het Italiaans) en op instagram. Je vindt de boerderij aan de Via Roma 4.