• Markten in de piemonte

  Van brocante en antiek naar groenten en fruit. Hier is het heerlijk struinen!

  Nizza Monferrato

   

  Ik vind de antiekmarkt in Nizza een van de beste in de regio. Hier verkopen ze niet alleen kleine dingen maar ook mooie stoelen en meubels. Je kunt er zo je hele huis mee inrichten! De antiekmarkt is iedere derde zondag van de maand. Ook is er op iedere vrijdag een gewone groenten- en fruitmarkt en iedere tweede zaterdag van de maand is er een biologische markt. Locatie Via Carlo Alberto en Piazza Giuseppe Garibaldi.

  Acqui Terme

   

  In Acqui Terme is er iedere dinsdag en vrijdag een leuke markt waar je groenten, vlees, kaas en fruit kunt vinden. Ook staan er kraampjes met textiel, zoals tafelkleden en keukendoeken. Je vindt de markt vanzelf als je naar het centrum gaat: de kramen staan op diverse pleintjes en straten. Ook is er iedere vierde zondag van de maand een antiekmarkt, op de Corso Bagni. Hier vind je broccante, antiek porselein, meubels en andere snuisterijen. Het is een leuke markt, maar meer een rommel- dan antiekmarkt.

  Ovada

  Ovada is een lieflijk, oud stadje met ongeveer dezelfde omvang als Acqui Terme en Nizza Monferrato. De antiekmarkt is erg bijzonder, je kunt er hele mooie dingen vinden. Op de volgende data kun je er terecht in 2024: Paasmaandag - maandag 1 april, Dag van de Arbeid - woensdag 1 mei, Dag van de Republiek - zondag 2 juni, Ferragosto - donderdag 15 augustus, de eerste zondag van oktober - zondag 6 oktober en op Allerheiligen - vrijdag 1 november.

  Turijn

   

  De ‘Balon’ moet je zien! Dit is een beroemde antiek- en vlooienmarkt, elke zaterdag in Turijn. De vlooienmarkt bestaat al sinds 1857 en je vindt de kraampjes in de Borgo Dora, Cottolengo, Lanino, Mameli, en Cortile del Maglio. De Gran Balon, het grote broertje van de Balon, is iedere tweede zondag van de maand. Meubels, serviezen, glaswerk, oude boeken, schilderijen, prenten, noem maar op en je kunt het hier vinden. Kijk voor meer info op https://www.balon.it/.

  Casale Monferrato

   

  Iedere tweede zondag van de maand is er een grote antiekmarkt in Casale Monferrato. Dit is een echte 'must see', want een van de oudste en meest beroemde antiekmarkten van Italie. De markt is van 8 tot 17 u en is te vinden in de Mercato Pavia. Met zijn ruim 300 exposanten en historie van 50 jaar is de markt een begrip in de regio. Samen met de antiekmarkt wordt er een boerenmarkt gehouden waar de lokale boeren hun producten te koop aanbieden. Beide markten zijn te vinden in de il Piazzale Interno, il Salone Tartara, il Porticato e il Piazzale Esterno.