• Onze favo restaurants in de piemonte

  Overal kun je in deze streek lekker eten. Hierbij een paar van onze vaste adressen, genieten verzekerd!

  La Preja Nizza Monferrato

  La Preja, Nizza Monferrato

  Veneto meets Piedmont

  Als je als kok uit de Veneto komt, een passie hebt voor de Piemonte en een creatieve geest, dan ontstaan de mooiste combinaties. Sinds september 2023 is La Preja geopend in Nizza Monferrato, en het is een echte aanwinst! Origineel, als je een keer iets anders wilt dan de klassiek Piemontese keuken.

  La Preja, Via Carlo Alberto 41, Nizza Monferrato, +39 379 191 9114.

  Paola gewelfd plafond

  Tre Colline, Bubbio

  Doe zoals de Italianen doen

  Eten bij Paola, de chef van Tre Colline in Bubbio, is altijd een feest. Of je nu buiten zit in haar gezellige en deels overkapte tuin, met uitzicht op de wijnheuvels, of binnen onder het klassiek gewelfd plafond. Populair zijn haar zondagse pranzo's (lunch), en iedere maand heeft ze wel een speciale avond rond een bepaald lokaal thema. Houd deze dame dus goed in de gaten via Facebook! Paola komt ook op doordeweekse dagen op aanvraag koken in Poggio Maria. Altijd een succes, vinden onze gasten.

  Tre Colline, Reg. Pantalini, Bubbio, +39 333 340 3963.  

  Nonna Gina buiten

  Da Nonna Gina, Acqui Terme

  Informeel, gezellig, 'thuisgevoel'

   

  Eet je bij Nonna Gina (Nonna is Oma het Italiaans), dan voel je je onmiddelijk thuis. Het menu is traditioneel Piemontees, en er wordt gekookt volgens het seizoen. In het najaar en de winter betekent dit veel gerechten met funghi porcini (verse of gedroogde paddestoelen), bijvoorbeeld. De bediening is erg gezellig en maakt graag tijd voor een praatje. Zowel binnen als buiten zit je er aangenaam. Vaste prik voor als we in Acqui Terme zijn!

  Da Nonna Gina, Via Bella 14, Acqui Terme, +39 0144441384.

  Angelo Davino, Acqui Terme

   

  Piemontees met een 'twist'

  Bij dit restaurantje in Acqui Terme is alleen de aankleding al een lust vor het oog. Eigenaresse Donatella trekt alles uit de kast om een goede sfeer te maken. In dit restaurant worden ook enkele vegetarische gerechten geserveerd. De overwegend traditioneel Piemontese/Italiaanse gerechten worden vaak net iets anders uitgevoerd, zo is de Tiramisu heel origineel. Met lekker weer zit je heerljk buiten op het terras, met zicht op de Bollente enerzijds of het steegje anderzijds (zie foto onder). Een plaatje!

  Angelo Davino, Via Alla Bollente 44, Acqui Terme, +39 373 7904222.  

  AT Angelo davino by night

  Il Giardinetto, Sessame

   

  Iets meer op sjiek

  Wil je een keer 'wat sjiekers', ga dan naar Il Giardinetto in Sessame. Dit restaurant wordt sinds jaren bestierd door de zussen Fransceca in de bediening en Valentina in de keuken. Hier word je echt in de watten gelegd. Keuken is traditioneel Piemontees, heerlijke antipasti. Al jaren een begrip in de regio.

  Il Giardinetto, Strada Provinciale Valle Bormida 24, Sessame, +39 0144 392001.

  broken image

  Il Consorzio, Turijn

  Slow food in de meest pure vorm

  Eerlijk is eerlijk, we hebben Il Consorzio in Turijn niet zelf ontdekt maar als slow food 'must visit' uit de Volkskrant gehaald. En de lovende recensent had niets teveel gezegd: als je slow food wilt ontdekken, doe dat dan hier en probeer de ravioli met Tumin del Mel kaas of de met vlees gevulde agnolotti pasta. Bijzondere wijn kaart, vond ook Michelin die Consorzio een Bib Gourmand gaf.

  Il Consorzio, via Monte di Pieta 23, Turijn, +39 011 276 7661.