• Naar het strand

  Piëmonte is om meerdere redenen een heerlijke regio om vakantie te vieren. Niet in de laatste plaats omdat je ook makkelijk naar de Bloemen Riviera kunt. Hier kun je je laven aan het Italiaanse strandleven.

  Italiaans strandleven

  Celle Ligure

   

  Celle Ligure is een pittoresk badplaatsje aan de Bloemenriviera en ligt op een uur rijden van Poggio Maria. Het dorpje heeft smalle steegjes, gekleurde gevels, oude kerkjes en veel leuke strandtenten waar je ligbedden en parasols kunt huren. Er zijn ook publieke stranden waar je zonder iets te huren terecht kunt.

   

  Parkeren?!

  Parkeren in Italiaanse stadjes kan een uitdaging zijn. In Celle Ligure parkeren we de auto altijd gratis aan de Via Lavadore, zo'n 200 meter open naar het oude centrum. Op deze parkeerplaats is plek voor zo'n 100 auto's.

   

  Bagni Olimpia Vittoria

  Kom je in augustus, reserveer dan van te voren je ligbedden. Het strand is dan erg druk omdat de Italianen in augustus zelf namelijk vakantie hebben. Wij komen graag bij strandtent 'Bagni Olimpia Vittoria', omdat ze een fijn terras hebben met goede keuken. Ook een kwestie van smaak, natuurlijk, want eigenlijk zijn alle strandtenten hier gezellig en goed.

   

  Focaccia paradijs

  Voor de lunch hoef je overigens niet afhankelijk te zijn van deze strandtentjes. Celle Ligure is beroemd om de focaccia, en die halen we altijd voor de lunch bij de bakker. Focaccia is een Italiaans plat brood, en komt oorspronkelijk uit Ligurie (de streek van de Bloemen Riviera). Het wordt belegd net als een pizza, met kaas, olijven, tomaat, noem maar op. Zeker verse, warme focaccia is een echte lekkernij. De beste focacceria in Celle is die waar altijd een lange rij staat, Focacceria della Piazza aan de Via Ghiglino 18. Zeker proberen!

  Foccaceria in Celle Ligure

  Andere strandjes: Noli en Boccadasso

  Mocht je meerdere strandjes willen bezoeken: Noli is ook erg mooi en omringd met natuurschoon. De Capo di Noli is een rotsachtige strook dat deels het strand omsluit. Wel iets verder rijden dan Celle Ligure: ongeveer 1,5 uur. Wat leuk is om te combineren met een dagje Genua is het strandje Boccadasso. Het lieflijke vissersplaatsje doet denken aan Cinque Terre, met de pastelkleurige, nostalgische huisjes. In de namiddag stroomt het hier vol met jongelui die er een aperitivo drinken in de zon en samen genieten van een romantische zonsondergang. Een heerlijke plek om het Italiaanse leven te bekijken, van de vissers die terugkeren en hun netten herstellen, tot de flanerende stelletjes.